söndag 17 oktober 2010

50+



Lånar lite stiltips för kurviga från Simplicity. Hon skriver att oavsett om vi är smala, kurviga, raka eller korpulenta så handlar det om att lära sig mer om sin kroppsform och att klä sig med optisk illusion och kompensera eller dölja det man önskar.

Några tips om du är lite kraftigare:

Undvik glansiga tyger där du är som störst, det förstorar. Exempelvis är det mer smickrande med matta strumpbyxor än glansiga. Om du har stor byst, undvik en glansig, silkig blus. Detsamma gäller kjol eller byxor om du känner dig stor runt höfter och rumpa.
No no no, lägg av med stora bylsiga tältkläder i svart. Svart förminskar, men det är också en färg som är konturlös, vilket inte ger dig någon siluett. Kroppsnära kläder i gynnsamma tyger (inte trikå) gör istället att man ser figuren och gör dig mindre. Ett smalt bälte i midjan (undvik breda) ger en linje och gör att man kan relatera till formen som i sin tur upplevs som smalare.
Alla byxor som har lite bootcut gör att man smalnar av och får en längre siluett. Likväl som en trumpetarm på en tunika eller tröja.
Om du har en stor överkropp undvik tjocka stickade tröjor och koftor, det gör dig ännu större.
Har du problem med gäddhäng? Undvik holkarm! Tänk på vart din tröja eller blus slutar. Det optimala är att den slutar där du är som smalast på armen. Om den slutar där du är som bredast är det så bred du upplevs.
Tänk på draperingarna. Se bara hur Oprah nedan lurar siluetten med den välsydda klänningen som ger henne midja och smickrande, kvinnliga former.
Höga klackar gör underverk. Om du inte kan gå i höga, välj en sko med platå där fram. Det gör den betydligt enklare att gå i och ger inte bara en lång smal siluett utan också en bättre hållning.
Undvik små väskor, det gör att du ser större ut. STORA väskor ska det vara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar